martes, 5 de abril de 2016

EILEEN GRAY

Eileen Gray nascuda a Wexford, Irlanda, 1878-París, 1976. És una de les dones que més a influit en el disseny contemporani.
El seu inici en aquest món comença amb les laques, un tractament que sorgeix en aquell moment mentres ella estudia belles arts a Londres i acaba marxant a París per perfeccionar la seva tècnica amb el mestre japonés Seizo Sugawara. Peces úniques fetes a mà amb un valor incalculable.
Al 1913 exposa una de les seves obres la qual li va donar un èxit immediat. el coleccionista d?art Jacques Doucet es converteix en el seu principal client juntament amb molts altres de l'alta societat.
al 1922 obre una botiga on poguer vendre el seus dissenys anomenada Jean Désert. En aquest període Eileen abança cap a un estil més funcional on realitzarà mobiliari amb formes tubulars i geomètriques.
Al 1927comença el seu projecte d'arquitectura on sobretot farà vivendes amb un estil elegant i senzill influida per le corbusier i Gropius. el seu major projecte és la seva pr`pia casa de vacances.
El que Eileen aporta son noves maneres de dividir els interiors, utilitzant prestatges, mòduls, biombos...


Bibendum de Eileen Gray
Casa E1027 - Eileen Gray

No hay comentarios:

Publicar un comentario