lunes, 11 de enero de 2016

GRANDESA ISABELINA VS SIMPLICITAT DE THONET

Per ser dos estils que comparteixen època són l'antitesi l'un de l'altre. Està clar que les influències que té cada estil tenen molt a veure amb com evolucionen als diferents indrets.

Tenim l'estil Isabelí que ens deixa bocavadats amb la seva grandesa i majestuositat, mobles elegants, de grans dimensions, amb una gran importància en la seva decoració normalment de trets naturals i imponents fustes com el caoba, palosanto o el banús, que en fan d'aquests mobles autèntiques obres d'art. L'estil Imperi encara es veu reflectat, mobles pesats amb grans peus massissos, cada cop menys pero per aquells que s'ho podien permetre encara perduren les cares marqueteries que donaven prestigi i simbol de riquesa a la noblesa.

En canvi tenim l'estil Thonet sense cap mena de comparacío amb l'estil anterior. La corva, el dinamisme, la simplicitat i la comoditat són els trets principals.
Thonet, ebanista alemany d'estil Biedermier, va proposar una nova idea de moble i procés de fabricació. Gràcies a la industrialització va buscar la manera de fer un moble senzill i de un baix cost. Va investigar el procés de corvar la fusta amb un procés mitjançant vapor, el resultat va ser espectacular, va sorgir un nou estil on la prioritat era el moble còmode i a la vast de tothom. Fora el pes, la ornamentació, les fustes cares i els processos impossibles de pagar.

Em sembla maravellos com realment sorgeix un estil nou, un estil que realment trenca esquemes i a partir dell sen fa un ara i un després. no és com la gran majoria dels altres estils, que ni molt menys els hi trec el seu valor, però no deixen de ser afegits d'estils anteriors amb una petita modificació. Thonet fa que deixemm de costat els estils NEO.. per una nova era industrial on el moble ja no és pel rei, el príncep o el noble sinó per a tots.

No hay comentarios:

Publicar un comentario